Elissa McCarter

Preşedinte al Consiliului de Administrație, Vitas IFN

Elissa McCarter este  Chief Executive Officer al Vitas Group și Vicepreşedinte de Dezvoltare Financiară la Global Communities SUA, unde în ultimii ani a creat şi a dezvoltat departamentul tehnic ce gestionează operaţiunile de creditare ale instituţiilor financiare create de Global Communities la nivel mondial, având ca obiect de activitate creditarea întreprinderilor mici şi mijlocii şi a îmbunătăţirilor locative.

Are experienţă relevantă în microcreditare de peste 17 ani.

Înainte de Global Communities, a înfiinţat şi a condus două instituţii de microfinanţare, în Armenia şi în Turcia, şi a fost consilier tehnic la peste 12 instituţii de microfinanţare din Africa, Orientul Mijlociu şi Europa de Est.

Detine o diplomă de master la Facultatea de Științe din cadrul Universității Georgetown și la Institutul de Studii Politice din Paris. În prezent este profesor adjunct al unui curs de masterat privind integrarea financiară la Școala de Studii Internaționale Johns Hopkins.

Gabriela Blaj

Membru al Consiliului de Administrație, Vitas IFN

Gabriela Blaj este consultant independent, trainer şi broker de credite din 2008.

Licenţiată în management la Universitatea de Vest din Timişoara, Gabriela Blaj este expert în management financiar, risc de credit, dezvoltarea produselor şi management al portofoliului. A adunat o experienţă relevantă, în cei peste 10 ani de activitate în sistemul bancar şi a celor cinci ani ca Director General la o instituţie de microfinanţare.

În prezent, Gabriela colaborează cu BERD si Shorebank International pentru a livra servicii de asistenţă tehnică pentru parteneri financiari din sud-estul Europei, precum şi cu Rentrop & Straton pentru a oferi seminarii pe teme de creditare şi management financiar pentru antreprenorii IMM-urilor.

Khalid Kabeer

Membru al Consiliului de Administrație, Vitas IFN

Khalid Kabeer este Director de Operațiuni al Vitas Group.

Khalid Kabeer beneficiază de peste 14 ani de experiență transfrontalieră în domeniul microfinanțării bancare. Gestionează operațiunile globale ale Grupului Vitas pentru a se asigura că organizația își atinge obiectivele financiare și sociale.

Dl. Kabeer este responsabil pentru strategia de afaceri globală și execuția Grupului Vitas în Orientul Mijlociu, Europa și Africa. Ca parte a îndatoririlor sale, colaborează cu toate filialele Grupului Vitas pentru a le ajuta să-și alinieze și să-și atingă obiectivele strategice.

Înainte de a se alătura grupului Vitas în 2012, Khalid Kabeer a lucrat în calitate de CEO interimar al Kashf Microfinance Bank Limited în perioada martie-septembrie 2011. El a contribuit la înființarea Băncii în perioada 2007-2008 și a fost primul CFO al Fundației Kashf din perioada 2003-2008.

Ziad Halaby

Membru al Consiliului de Administrație, Vitas IFN

Ziad  Halaby este din anul 2005 director general al Vitas Liban, instituţie de microfinanţare libaneză, având ca acţionar Global Communities.

Ziad are ca arii de expertiză microfinanţarea, finanţarea corporativă, gestionarea ONG-urilor şi a IFN-urilor în Georgia, Bosnia şi Herţegovina, Azerbaidjan, Belgia şi Liban. Ziad Halaby deţine un MBA la Universitatea Americană din Beirut şi un master în Managementul Riscului Financiar la Universitatea din Bruxelles.

În prezent, Ziad Halaby este membru în Consiliul Director al reţelei Sanabel (Microfinance Center of Arabe Countries). Susține deseori prelegeri la Universitatea USEK.

Dan Berteanu

Membru al Consiliului de Administrație, Vitas IFN

Dan Berteanu, Managing Partner Equatorial, firmă care oferă cursuri de învățare prin joc.

S-a alăturat echipei Equatorial în anul 2000, ca trainer şi consultant, iar acum coordonează afacerea, dezvoltă, vinde şi implementează soluţiile de învăţare Equatorial.

Trainingurile şi workshopurile pe care le susţine sunt din zonele de interes Managing business şi Managing people, dedicate în special echipelor de Top şi Middle Management.

Dan este consultant expert Human Synergistics şi a parcurs modulul de certificare în Executive Coaching cu Sir John Whitmore şi ROI Methodology cu Jack şi Patti Philips.

A absolvit Facultatea de Automatică şi Calculatoare a Universităţii Politehnică Bucureşti.

Cristian Jurma

Director General al Vitas IFN

Cristian Jurma este Director General al Vitas România din anul 2009. Activează în cadrul instituției din 1998, având o experienţă de aproape 20 de ani în domeniul microfinanţării.

Din 2001 a ocupat poziţii de top management în diferite instituţii de microfinanţare din România şi internaţionale. Are experienţă bogată în creditarea întreprinderilor mici şi mijlocii, îmbunătăţiri locative şi infrastructură comunitară în România şi Bosnia & Herzegovina.Totodată, a strâns peste cinci ani de experienţă de management în domeniul IT: a dezvoltat şi implementat un Sistem de Management al portofoliului de credite pentru o reţea de instituţii financiare şi dezvoltare din Europa de Est şi Orientul Mijlociu. Cristian a fost și consultant în proiecte de microfinanţare din Serbia & Muntenegru, Bosnia și Pakistan.

În prezent este membru în Consiliul de Administaţie al MFK Lider Bosnia și președinte al Consiliului de Administraţie al Microfinance Centre Polonia.

Radu Toma

Director General Adjunct al Vitas IFN

Radu Toma este Director General Adjunct al Vitas România din anul 2010. A început colaborarea cu Global Communities în 1999, ca ofiţer de credite, mai apoi ca Manager de sucursală, Manager Regional şi, în 2006 a fost promovat ca Director Financiar & IT al instituţiei.

Responsabilităţile sale includ supervizarea situaţiilor financiare, realizarea de previziuni şi bugete, informaţii de management, raportarea şi menţinerea relaţiilor cu finanţatorii şi autorităţile de reglementare şi supraveghere locale. Înainte de Vitas România, Radu Toma a lucrat ca economist în domeniul comerţului cu ridicata şi al transportului de mărfuri.

Este Expert Certificat in Risc Management, Expert Contabil (CECCAR), licenţiat în Relaţii Economice Internaţionale, a absolvit studii postuniversitare în Drept Comercial şi detine un Certificat Profesional în Management.

În prezent este presedinte al Comitetului de Audit al MFK Lider Bosnia.